РЕМОНТ АСИНХРОННОГО ЕЛЕКТРОДВИГУНА

Асинхронний електродвигун – один з найпоширеніших типів двигунів. Такі двигуни, як правило, застосовуються в різноманітному промисловому обладнанні. Наприклад: пилорами, верстати, всілякі агрегати. Зустрічаються асинхронні двигуни і в повсякденному побуті, їх можна нерідко зустріти, наприклад в пральних машинках.

Асинхронні двигуни, зазвичай, бувають одно- і трифазними. В процесі експлуатації проявляється природний знос двигуна і його деталей. До числа найбільш поширених поломок і технічних проблем можна віднести наступне:

· Знос підшипників (можна визначити по появі невластивого шуму і появі вібрації, а також по нагріванню торцевих частин вала);

· Збільшений зазор на підшипниках, що може стати причиною нерівномірного обертання механізму;

· Пошкодження ротора або порушення його балансування, що приводить до підвищеної вібрації (биття).

Несправності електродвигуна з електричної боку, потребують ремонту асинхронного двигуна:

· Спрацювання захисту від перевантажень або КЗ;

· Поява запаху підгорілої ізоляції;

· Виникнення іскри і поява диму всередині електродвигуна.

Поява вищезазначених проблем, очевидно свідчить про те, що агрегату, необхідно, як мінімум провести діагностику. Нерідко, власники затягують з поїздкою в сервіс, оскільки не хочуть втрачати час, поки двигун буде в ремонті. Для таких випадків, компанія “Саніта” готова запропонувати багатий асортимент з власного обмінного фонду, що дозволить і провести своєчасний ремонт і продовжити роботу без зупинки виробництва.

Залишити відповідь