Основні етапи ремонту електродвигуна

Поточний ремонт виконується для забезпечення і відновлення працездатності електродвигуна. Він полягає в заміні або відновленні окремих частин. Проводиться на місці установки агрегату або в майстерні.

Періодичність виконання поточного ремонту електродвигунів визначається системою ППР. Вона залежить від місця установки двигуна, типу верстата або машини, в складі якої він використовується, а також від тривалості роботи в добу. Електродвигуни піддаються поточного ремонту в основному 1 раз на 24 місяці.

При проведенні поточного ремонту виконуються наступні операції: очищення, демонтаж, розбирання і дефектация електродвигуна, заміна підшипників, ремонт висновків, клемної коробки, пошкоджених ділянок лобових частин обмотки, збірка електродвигуна, фарбування, випробування на холостому ходу і під навантаженням. У машин постійного струму і електродвигунів з фазним ротором додатково виконується ремонт щітково-колекторного механізму.

Експерти компанії “Саніта” радять пильно слідкувати за роботою ваших механизмів, та звертатись до майстрів у разі виявлення підозрілих дефектів.